Bio

Joep Stassen(1966) is Corporate Comedian. Hij treedt op als entertainer en moderator op bedrijfsbijeenkomsten en congressen. Daarbij maakt hij dankbaar gebruik van zijn dubbele achtergrond: die van stand-up comedian en bedrijfskundige.

Stand-up comedy leerde hij bij de Comedytrain. Het gezelschap dat onder leiding van Raoul Heertje comedy op de kaart van Nederland zette. Samen met o.a. Theo Maassen en Sanne Wallis de Vries speelde Joep jarenlang in cafés en theaters door het land en in het thuishonk Toomler te Amsterdam.

Tegelijkertijd werkte hij eerst bij Ahold (Finance, Marketing) en later als docent aan de School of Economics van de Hogeschool Inholland. Samen met een ontwikkelteam zette hij de opleiding SB&RM (voor retail en ondernemers) op poten.

Hij studeerde een jaar (1984-85) Liberal Arts aan Emporia State University (Kansas, USA), bedrijfskunde aan Nyenrode (1985-88) en economie aan de Vrije Universiteit (1988-91). Joep studeerde af op wisselkoers risico’s in opkomende economieën en liep een half jaar stage bij de Europese Unie in Brussel (1991-92)

Sinds januari 2008 is Joep zelfstandig en treedt hij gemiddeld 3 keer per week op. Zo leerde hij meer dan 400 organisaties – groot en klein – kennen.

Samen met Rutger Mollee en Arthur Umbgrove richtte Joep de cabaretgroep Goeroes zonder Grenzen op. Sinds 2009 hebben de Goeroes hun show meer dan 250 keer gespeeld.

Zijn ambities reiken naar de best gewaardeerde moderator van Nederland worden.

Daarnaast schrijft Joep columns en ingezonden stukken. Regelmatig plaatst dagblad Trouw stukken van zijn hand en Joep’s columns zijn gebundeld in het boek “Op een dag word je Nyenrodiaan en dat blijf je dan de rest van je leven”.

Joep is tweetalig: Nederlands en Engels.